šeštadienis, spalio 28, 2006

Receptas #1. Virti lęšiai

Vienai nemažai (kaip man), pavadinkim „pietų“ porcijai, reikės:

~150g lęšių (angl. lentil)
keleto česnako skiltelių
1 nedidelio svogūno
druskos, pipirų, aliejaus ir sojos padažo.

Išvirtus lęšius nusunkti ir palikti puode (verda jie, jei nemirkyti, apie 40 min.; šiaip virti kol nebūna kieti, vandens reikia ne mažiau ~2,5x nei grūdų). Česnaką ir svogūną smulkiai supjaustyti. Įkaitinus keptuvėje šlakelį aliejaus, pradžiai pusę minutės apkept susmulkintą česnaką, tada įmest supjaustytą svogūną, įdėt druskos, juodų pipirų ir truputį pakepus užpilt 2..3 šaukštais sojos padažo (sūraus). Jei vanduo per daug nugaruoja, o svogūnai dar absoliučiai žali, galima dapilt vandens. Nelaukiant, kol svogūnai visiškai sukeps, suverst išvirtus lęšius, išmaišyt, dar keletą minučių pakaitint ir galima patiekt.

Dar kitas, labiau oriental variantas, soją pakeist kario milteliais.

Valgyti su duona ir daržovėm: tinka pomidorai, rauginti kopūstai, gal dar kažkas į tą temą, nebandžiau ;) Skanaus!

Komentarų nėra: